fbpx

Woontip maand februari: Verbouw uw keuken met het oog op de toekomst

Is uw keuken aan vervanging toe of wilt u uw keuken aanpassen? Denk dan ook alvast aan de toekomst en de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk zelf in de keuken aan de slag te kunnen. Hierbij kunt u denken aan de bovenkastjes, aanrechtblad, verlichting, kranen en het voorkomen van het vele bukken.

Wel of geen bovenkastjes

Veel mensen kunnen niet of niet goed bij hun spullen in de bovenkastjes. Vaak gaan zij dan op een stoel, kruk op trapje staan. Met het ouder worden verliezen mensen sneller hun evenwicht met alle gevolgen van dien. Het is daarom belangrijk dat u het gebruik van een opstapje zoveel mogelijk ziet te vermijden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door alle spullen die u regelmatig gebruikt te verplaatsen naar plekken in de keuken waar u wel gemakkelijk bij kunt. U zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen de bovenkastjes geheel weg te laten, maar minder hoge bovenkastjes geven ook al veel comfort.

Voorkomen van vele bukken

Als u de bovenkastjes geheel weglaat of minder hoog maakt, bent u al snel geneigd al u spullen in de onderkastjes weg te bergen. Helaas is het zo dat u dan juist weer veel moet gaan bukken om u spullen te pakken. Denk hier vooruit over na en kijk ook eens naar keukens met grote diepe lades in plaats van deurtjes met planken. Een keukenlade kunt u helemaal uitschuiven en hierdoor kunt u veel gemakkelijker bij de spullen die u achterin wilt zetten. Ook het aanbrengen van de  vaatwasser op een verhoging en/of de oven op ooghoogte kan tot veel comfort in de keuken leiden.

In hoogte verstelbaar aanrechtblad

Tegenwoordig zijn er ook aanrechtbladen aan te schaffen die in hoogte verstelbaar zijn. De hoogte van het aanrechtblad kan dan worden aangepast al naar gelang de behoefte.

Verlichting

Zeker wanneer het zicht langzaam aan wat slechter wordt is goede verlichting op uw werkblad belangrijk. U kunt dit slechte verlichting verhelpen door een fellere verlichting onder uw bovenkastjes aan te brengen, maar ook door het zorgen van meer lichtpunten in de keuken. Zo voorkomt u dat u zichzelf per ongeluk snijdt.

Kranen

Besteedt ook tijd aan het uitzoeken van een goede keukenkraan. Bij sommige kranen moet veel kracht worden gezet om de kraan te kunnen bedienen. Een
heeft maar één hendel die u voor de bediening van de kraan hoeft te gebruiken en is vaak ook licht in gebruik. Fijn en comfortabel voor mensen met artrose.

Gaat u uw keuken verbouwen of aanpassen? Laat u zich dan in elk geval goed informeren over de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. TOP onroerend goed kan u hierbij ondersteunen en begeleiden.

TOP onroerend goed werkt als Huisvesting op Maat professional onder andere samen met MCS keuken en comfort. Meer weten? Neem dan contact met mij op.