fbpx

Zorgeloos ouder worden in de eigen woning en het belang van uitgankelijkheid

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens in onze woning meegemaakt, dat wij bijna struikelen over een los snoer, een kleedje of spullen op de trap terwijl wij gehaast richting de voordeur lopen om deze te openen. Gelukkig loopt dit meestal met een sisser af. Vaak neem je je dan voor om voortaan niets meer op de trap te leggen voor als je naar boven gaat of het losliggende snoer nu eindelijk eens netjes weg te werken. Ook hebben veel woningen tegenwoordig een rookmelder in huis, maar vaak vergeten we tijdig de batterij te vervangen. Toch is het erg belangrijk om hier bij stil te staan.

Veel ongelukken vinden plaats in en om het huis. Naar mate iemand ouder wordt neemt ook het risico op vallen toe. Daarnaast gaat alles vaak net iets langzamer dan vroeger, waardoor je meer tijd nodig hebt om de voordeur te bereiken.

Heeft u er echter wel eens bij stil gestaan dat u in noodsituaties zoals brand meer risico loopt naar mate u minder zelfredzaam wordt?

Is uw woning hier wel op aangepast?  Kent u uw vluchtwegen? Zijn er meerdere vluchtwegen?  Zijn er geen hindernissen op uw weg? Kunt u snel genoeg buiten zijn? Werken uw rookmelders nog? Heeft u koolmonoxide melders? Allemaal vragen om eens tijdig bij stil te staan.

Onderstaand een film waarin Marc de Groot  namens het Rode Kruis duidelijk aangeeft hoe belangrijk uitgankelijkheid is voor mensen die minder zelfredzaam zijn.


TOP onroerend goed kan u een persoonlijk woonadvies geven door onder meer te kijken naar toegankelijkheid, uitgankelijkheid, doorgang, de indeling, de afmetingen  en nog veel meer.

Meer weten? Kijk op de website  www.top-og.nl/woonadvering-ouderen of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan door een e-mail te sturen aan  info@top-og.nl  of bel naar 06-47166196

Wilt u een presentatie over het zorgeloos ouder worden in de eigen woning of over mantelzorgwoningen? Ga dan naar https://www.top-og.nl/presentaties-ouderenhuisvesting voor meer informatie.