fbpx

Bouwvocht bij nieuwbouwwoningen

Een nieuwbouwwoning bevat veel vocht bij de oplevering van de woning. Hoe kan je hier het beste mee omgaan? Klik op hier, om het artikel van Bewust Nieuwbouw over het verwijderen van bouwvocht uit te woning te lezen.

Wat zegt jouw koopcontract over de Oorlog?

De oorlog in Oekraïne zorgt voor prijsstijgingen en langere levertijden in de bouwsector. De betrokken bedrijven doen er alles aan om de gevolgen voor jou als (toekomstige) nieuwbouwkoper zoveel mogelijk te beperken. Toch kun je er wel iets van merken. Het is dan goed om te weten wat er in je koopcontract staat.

Klik op onderstaande link om het artikel van Bewust Nieuwbouw verder te lezen

https://www.bewustnieuwbouw.nl/wat-zegt-jouw-koopcontract-over-oorlog/?utm_source=Website&utm_medium=Mail&utm_campaign=wat-zegt-jouw-koopcontract-over-oorloger

Tips bij het indelen van je nieuwbouwwoning

Wat als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, maar je vind het moeilijk om de plattegrond goed te “lezen”? Via deze link van Bewust Nieuwbouw krijg je goede tips bij het indelen van jouw nieuwbouwwoning.

De belangrijkste wijzigingen in 2021 bij een hypotheek met NHG

In 2021 zijn er een aantal wijzigingen bij het afsluiten van een hypotheek met NHG. Voor deze wijzigingen verwijzen wij u naar uw financierder dan wel naar de website van NHG. Hieronder tref u de belangrijkste wijzingen voor 2021 aan:

 1. De NHG-kostengrens stijgt per 1 januari 2021 van € 310.000 naar € 325.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens 6% hoger, namelijk € 344.500, in plaats van € 328.600 in 2020. Woningkopers en -bezitters krijgen daarmee meer ruimte om verduurzamingsmaatregelen mee te financieren. 
 2. Een tijdelijk financieringstekort bij twee senioren veroorzaakt door een verschil in AOW-leeftijd lossen we op met de werkelijke lastentoets. Met deze tijdelijk tekort regeling halen we onnodige drempels voor senioren weg. ​ 
 3. Woningkopers betalen in 2021 voor het afsluiten van NHG 0,7% over de hoogte van hun hypotheek, net als in 2020. Zoals vorig jaar aangegeven streeft NHG ernaar dit niveau de komende jaren vast te houden.  

Voor meer informatie over de wijzigingen in 2021 ga dan naar de website van NHG door hier te klikken.

Flinke stijging nieuwbouw verkoop 2e kwartaal 2020

Interesse van kopers voor nieuwbouw is door de Coronacrisis niet afgenomen. Het aantal verkochte woningen is bijna met een kwart gestegen ten opzicht van het 2e kwartaal een jaar eerder. Consumenten zien steeds meer de voordelen van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw in. Vooral de hoge kwaliteitseisen, de duurzaamheid, luchtkwaliteit en energiesystemen van nieuwbouw zorgen er voor dat de nieuwbouw woning boven de bestaande bouw gekozen wordt.

Meer informatie:

https://www.bewustnieuwbouw.nl/flinke-stijging-verkoop-nieuwbouwhuizen-in-het-tweede-kwartaal-2020

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/41/prijzen-nieuwbouwwoningen-4-procent-hoger-in-tweede-kwartaal

Uw nieuwbouwproject snel verkocht!

We leven momenteel in een onzekere periode waarbij het belangrijk is de juiste klanten te vinden en te behouden voor de aankoop van uw nieuwbouwproject. Momenteel zijn er 3 tot 4 gesprekken per nieuwbouw woning nodig om de juiste klant te krijgen die tot aankoop overgaat. Hoe komt dit? Is de nieuwbouwwoning dan zoveel anders geworden dan een half jaar geleden?

Wat kan TOP-og voor uw bedrijf betekenen?
Lees verder

Alleen en thuis zitten tijdens de Coronacrisis?

15 Tips om jezelf thuis bezig te houden:

 1. Bel minimaal 1 keer per dag met iemand uit de familie of kennissenkring, zodat je zowel je eigen verhaal kwijt kan als ook degene aan de andere zijde van de telefoon zijn of haar verhaal kan vertellen. Daarnaast kan je met elkaar tips uitwisselen over het doorbrengen van je tijd in huis.
 2. Heeft u de beschikking over internet en een computer/smartfoon of tablet, gebruik deze voor social media, beeldbellen etc. om zo contact te onderhouden met je familie en/of kennissen.
 3. Online worden veel cursussen aangeboden. Volg er 1 of leer meer over internet of zoek een leuke online hobby.
 4. Speel een spelletje. Dit kan je voor jezelf doen op de tablet of telefoon, maar er zijn ook online spelletjes die je samen of tegen anderen kunt spelen. Ben je nu niet zo handig met internet of heb je geen tablet of smartphone, wees dan creatief en speel een spelletje via de telefoon. Leg beide het zelfde spel naast de telefoon en geef aan elkaar door hoeveel ogen je bijvoorbeeld gegooid hebt. Natuurlijk kan het spelen van een spelletje op deze manier alleen als bede partijen eerlijk spelen.
 5. Maak een kruiswoordpuzzel of een legpuzzel.
 6. Schrijf een brief of een kaartje. Dit is natuurlijk een ouderwetse manier van communiceren, maar wordt door velen nog steeds erg op prijs gesteld. Zeker als je hele dagen in huis zit is het toch erg leuk om onverwachts iets in de brievenbus te vinden.
 7. Ruim je huis op. Orden kasten, zoek spullen uit welke weg kunnen en welke je juist wilt houden.
 8. Blijf in beweging. Heb je een trap? Ga deze dan wat vaker op en/of af. Beweeg via de televisie, Youtube of 1 van de vele andere online aangeboden bewegingsoefeningen.
 9. Zoek uw foto’s in, maak een album fysiek of juist foto’s die op de PC staan.
 10. Lees een boek of luister naar een luisterboek.
 11. Weet u dat u online ook vaak een museum kunt bezoeken? Veel musea hebben ofwel een podcast op hun website staan of wel een deel van hun collectie. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op de website van het Rijksmuseum te Amsterdam.
 12. Het is momenteel ook mogelijk om vrijwilligerswerk online te doen. Kijk eens op de website eentegeneenzaamheid.nl of daar iets voor u bij zit.
 13. Heeft u achterstallige klussen of onderhoud in huis die u zelf kunt en wilt uitvoeren? Nu is de tijd om deze uit te voeren. Bestel online de materialen hiervoor zodat u niet de deur uit hoeft. Lukt dit niet? Laat dit dan door een jonger familielid voor en op uw naam bestellen zodat de spullen bij u worden afgeleverd.
 14. Heeft u een tuin? Ga hier lekker in werken of zet bij mooi weer een stoel buiten en geniet van de zon. U doet zo gelijk extra vitamine D op.
 15. Verwen jezelf. Ga eens uitgebreid in bad, onder de douche of maak er een beautyuurtje van.

Mooie referentie ontvangen

Vandaag heb ik van ABB Bouwgroep een mooie referentie mogen ontvangen voor mijn werkzaamheden die ik de afgelopen 10 maanden bij hen heb uitgevoerd. Wilt u meer referenties over mij en mijn bedrijf lezen kijk dan op https://www.top-og.nl/referenties

Tristen LampingHoofd Kopersbegeleiding bij ABB Bouwgroep21 februari 2020, Bianca heeft met Tristen samengewerkt in dezelfde groep

ABB BOUWGROEP is een ontwikkelende bouwer actief in de woningbouw. Door de dynamiek in ons vak en bedrijf hebben we regelmatig behoefte aan extra capaciteit. In de periode van april-2019 tot februari 2020 heeft Bianca ons ondersteund met kopersbegeleiding. Wij bieden onze kopers een ruime keuze in zowel ruwbouw- als afbouwopties. Goede begeleiding en advies is daarbij essentieel, en hierbij is Bianca ons uitstekend van dienst geweest. Van diverse projecten heeft zij de kopersbegeleiding van a tot z voor uitgevoerd, van het 1e gesprek met de klant tot het compleet uitgewerkte keuzepakket. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Bianca en zullen in de toekomst zeker opnieuw een beroep op haar doen als we extra capaciteit nodig hebben.

Opdracht in de kopersbegeleiding

Opnieuw een leuke opdracht in de kopersbegeleiding

Na een opdracht van 1,5 jaar in de kopersbegeleiding welke eind december 2018 is geëindigd, is Bianca vanaf april 2019 wederom ingehuurd voor de kopersbegeleiding door een ontwikkelende aannemer in de regio. Deze opdracht zal tot circa februari 2020 duren en zal 3 dagen in de week door Bianca met verve worden uitgevoerd.

Kopersbegeleiding

De opdracht behelst het houden van kopersgesprekken voor verschillende projecten, het verwerken van de wensen van de kopers tot offertes, het coördineren van de showrooms en het uitwerken van de meer- en minder werkopdrachten tot een definitie keuzepakket voorzien van plattegronden per woning en de keuzepakketten voor de uitvoering op het werk. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd naast het werk op het gebied van ouderenhuisvesting.

Heeft u ook wel eens behoefte aan een tijdelijke kracht op het gebied van verkoopverkoopmanagement of kopersbegeleiding? Neem dan eens contact met Bianca op om te kijken wat zij voor uw bedrijf kan betekenen.

Contactpagina

Eindjaarstips 2018/2019

Het jaar is bijna ten einde, dus tijd om wat eindejaarstips met u te delen.

Via deze link komt u terecht op de pagina van de Rabobank waar een aantal goede tips voor u op een rijtje zijn gezet. Klik op de kerstafbeelding om naar de link te gaan.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2019 toe!