fbpx

Mantelzorgwoning of Zorgkamer

TOP-og adviseert en begeleidt u ook bij de levering en plaatsing van een mantelzorgwoning of  zorgkamer. Kiest u voor TOP-og, dan wordt het gehele traject van begin tot aan de sleuteloverdracht door ons begeleid.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een compleet zelfstandige (verplaatsbare) woning die bij een bestaande woning in de tuin kan worden gezet. Deze woning stelt u in staat om, met behulp van uw kinderen of andere mantelzorgers, zelfstandig in de eigen sociale omgeving te kunnen blijven wonen. Het is een woning net als alle andere, met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Toch beschikt een mantelzorgwoning over bijzondere eigenschappen;

  • de mantelzorgwoning is geschikt om zorg te kunnen ontvangen
  • de woning is rolstoeltoegankelijk
  • de mantelzorgwoning bevat alle luxe maar ook handige voorzieningen die naar wens kunnen worden ingebouwd
  • een mantelzorgwoning stelt bewoners in staat zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven en de regie in eigen hand te houden.

Wilt u een indruk krijgen van een mantelzorgwoning? Bekijk dan de film over een mantelzorgwoning in Breda door hiernaast op het plaatje van de mantelzorgwoning te klikken.

Wat is een zorgkamer?

De zorgkamer is een kamer die gekoppeld wordt aan uw woonkamer of een andere kamer op de begane grond. De zorgkamer biedt de oplossing wanneer iemand met een zorgvraag in het eigen gezin wil blijven wonen en is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Een zorgkamer is voorzien van een slaapkamer en/of een sanitaire ruimte. Tussen de woning en de aanbouw zit in de regel een verbindingssluis die eveneens dienst kan doen als opstelplaats voor rolstoel, scootmobiel e.d.

Met een zorgkamer hoeft u niet te verhuizen en heeft u in uw eigen, vertrouwde omgeving toch alle benodigde voorzieningen binnen handbereik.

Wilt u een indruk krijgen van een zorgkamer? Bekijk dan de film over een zorgkamer door hiernaast op het plaatje van de zorgkamer te klikken.

TOP-og is gecertificeerd om u te adviseren over mantelzorgwoningen en zorgkamers.

Wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek neem dan contact met ons op.