fbpx

Tip van de maand Maart: Laat u tijdig voorlichten!

Wonen is vooruitzien!

Laat u tijdig voorlichten over de mogelijkheden in en rond de woning. Bezoek eens een beurs of congres over dit onderwerp, zodat u tijdig gaat nadenken over het aanpassen, verbouwen van de woning of een gerichte keuze maakt bij verhuizen.

Of je nu jong bent of een 70-plusser, wonen blijft vooruitzien!

wonen is vooruitzien

Jong Volwassene

Het begint al op het moment dat je klaar bent met de middelbare school. Dan kom je voor de vraag te staan, hoe nu verder. Ga ik werken of ga ik verder leren? Blijf ik thuis wonen of ga ik op kamers?

Vaak komt daarna de fase dat er een partner om de hoek komt kijken en komen de volgende vragen vaak op. Wanneer en waar willen we samen gaan wonen? Gaan we kopen of huren? Hoeveel kamers moet de woning hebben? Gaan we in een appartement wonen of op zoek naar een eengezinswoning?

Op het moment dat veel stellen een poosje samenwonen komt  vaak ook de wens om een gezin te gaan stichten. In deze periode zullen veel stellen verhuizen. Ook het moment dat de kinderen opgroeien denkt men vaak aan groter wonen en verhuist men naar een woning die geschikt is voor deze levensfase.

Kinderen vliegen uit

Vreemd is het dan dat als je eenmaal in een woning met je gezin woont, niet meer verder nadenkt over de woonsituatie die er gaat ontstaan als je kinderen de deur uitgaan en aan hun eigen woon carrière gaan beginnen. Veel mensen laten alles het liefst zoals het is en stellen zich de vraag niet hoe ze over 10 jaar zouden willen wonen. Dit terwijl het moment dat de kinderen de deur uitgaan een mooi moment is om weer eens kritisch naar je woonsituatie en toekomstidealen te kijken. Wil ik nog wel een woning met zoveel kamers, zou ik niet liever gelijkvloers wonen? Geniet ik van mijn tuin en het buitenleven of zie ik alleen maar op tegen het onderhoud? Op een bepaalde leeftijd komen daar ook nog eens de vragen bij of je nog wel gemakkelijk de trap op kan lopen, of dat je misschien aan zorg zou moeten gaan denken etc. etc.

Wonen blijft vooruitzien

Belangrijk is om ook voor deze fases in het leven woonplannen te blijven maken en te weten hoe je zou wil wonen. Zo kan je al rekening houden met een budget voor verbouwingen aan je huidige woning of een verhuizing naar een nieuwe woning. Door tijdig na te denken en hiernaar te handelen geeft dit rust in je hoofd en overzicht. Tevens zal het je dan ook niet overkomen dat als er zich plotseling iets voordoet de keuze voor jou gemaakt zal worden hoe en waar je moet gaan wonen.

Laat u tijdig voorlichten

Om de woonregie in eigen hand te houden is het goed om tijdig voor elke nieuwe levensfase een woonplan op te stellen, dus ook op latere leeftijd. Laat u dus tijdig voorlichten en bezoek eens een beurs of een congres!

Daarom organiseert Bianca van TOP onroerend goed samen met Marcella van OptiOrganize volgende maand de 55+ beurs voor inwoners in de BARgemeenten. Komt u ook? Voor meer informatie klik dan op deze flyer.

55+ beurs BAR gemeenten