fbpx

Houdt de regie over uw zorg in eigen hand!

Hoe kunt u de juiste keuze maken uit al het zorgaanbod?

TOP-og geeft u onderstaand een aantal tips die u kunnen helpen de regie over uw zorg in eigen hand te houden. Bovendien wil TOP-og u wijzen op de website KiesvoorjeZorg.nl Deze site biedt u de mogelijkheid om verschillende soorten zorg met elkaar te vergelijken.

1. Gedraag u als klant!

In veel gevallen wordt u door de verwijzer automatisch doorverwezen naar een bepaalde dienstverlener. Dit is vaak uit gewoonte en goed bedoeld. Maar hoe weet u dat dit nu de juiste zorgverlener voor u is en dat deze aanbieder bij uw wensen past? De zorgaanbieder is voor u heel belangrijk, daarom is het goed om kritisch te zijn, zodat u niet automatisch naar de doorverwezen zorgaanbieder gaat..

2. Oriënteer u breed!
Vaak bent u voor het eerst op zoek naar zorg. U weet nog niet wat u kunt verwachten en welke mogelijkheden er zijn. Het is belangrijk dat u zich eerst eens breed oriënteert. Zoek  eens rustig naar allerlei aanbieders. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld eerst eens op de website van KiesvoorjeZorg.nl rond te kijken.

3. Bepaal vooraf wat voor u belangrijk is.
U zult al snel merken dat de zorgverleners verschillende kenmerken hebben. De één is algemeen geörienteerd, de ander gespecialiseerd in een bepaalde ziekte zoals diabetes, ms, parkinson of dergelijke. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders van aanvullende diensten zoals het verzorgen van hulpmiddelen of het hebben van een boodschappenservice. Maar waar bent u naar op zoek? Wat is voor u belangrijk. Dat bepaalt u zelf. Zo houdt u de regie in eigen hand. Maak dus vooraf een lijstje met kenmerken waaraan de zorg die u zoekt moet voldoen.

4. Selecteer meerdere aanbieders
Nu u weet wat uw prioriteiten zijn, kunt u uit de hoeveelheid zorgaanbieders een selectie gaan maken van aanbieders die aan uw wensen en eisen voldoen. Zorg dat u 2 of 3 aanbieders overhoudt.
Neem met elk van de aanbieders contact op. Zo krijgt u een indruk hoe ze met u en uw zorgvraag omgaan. Wees kritisch en stel uw vragen.

Hierna kiest u de zorgaanbieder die het beste bij uw wensen en eisen past.

Zo houdt u de regie over uw eigen zorg!