fbpx

Tip van de maand mei: Haal de zomer in huis!

7 Tips om de zomer alvast in huis te halen

Veel mensen worden blij en vrolijk als het zonnetje meer gaat schijnen. Ook de senioren zijn hier geen uitzondering op. Waarom zouden we wachten tot het zomer wordt? Pas uw interieur aan en haal de zomer alvast in huis! Ook voor de dagen dat het regent.

Laat de zon het huis in komen

Vaak gaan de zonneschermen bij de eerste zonnestraaltjes automatisch naar beneden of sluit u de zon zelf buiten met de zonwering. Dat is jammer! Zonlicht geeft juist veel warmte en energie aan de mens. Als u niet recht in de zon kijkt, of het huis niet veel te warm wordt, laat dan het zonlicht lekker naar binnen komen. In een lichte vrolijke kamer voelt u zich veel energieker dan in een donkere, sombere kamer.

Lichte meubels vs donkere meubels

Heeft u er weleens over nagedacht welke invloed uw meubels op uw stemming heeft? Heeft u uw huis vol staan met donkere zware en grote meubels dan voelt uw huis vaak kleiner, somberder en zwaarder aan dan wanneer u ruimte heeft voor uw meubels, niet alle meubels donker van kleur zijn en zwaar van uitvoering. Kijk eens goed naar uw meubels, welke kunt u vervangen of eventueel (laten) schilderen in een andere, lichtere teint, zonder dat dit afbreuk doet aan uw inrichting.

Pas uw accessoires aan

Denk aan het toevoegen van kleurrijke of juist lichte accessoires aan het interieur. Hiermee ziet uw woning er vaak weer frisser en vrolijker uit. Denk dan bijvoorbeeld aan kleur kussentjes, handdoeken en/of theedoeken, vrolijk gekleurde vaasjes, beeldjes en dergelijke. Uw huis krijg gelijk een andere uitstraling.

Zet bloemen of bloeiende planten in huis

Niets maakt een huis zo gezellig en vrolijk als een bloemetje! Zet wekelijks verse nieuwe bloemen neer of maak een vrolijk bloemstukje voor in huis! Ook bloeiende planten geven vaak net dat beetje kleur dat uw woning doet opfleuren op sombere dagen.

Zet de ramen open

Slaap eens met de ramen open! Doe dit niet alleen voor de frisse lucht, maar het is ook erg leuk en vrolijk wakkeer worden met het geluid van de vogeltjes uit de buurt. Ook als u op bent is het heerlijk om de deur of raam even open te zetten zodat er frisse lucht uw kamer kan inkomen. Let natuurlijk wel op de veiligheid en laat een deur niet onbewaakt open staan! Voor u het weet heeft u anders ongenode gasten in uw huis.

Foto’s

Natuurlijk kunt u het hele jaar door de zelfde foto’s aan de muur laten hangen of in de lijstjes laten staan, maar wanneer de zomer in aantocht is, is het extra leuk om een aantal foto’s te vervangen voor zomerse foto’s. Ga naar het strand en maak daar met zonneschijn een paar mooie zomerse foto’s of misschien heeft u nog wel een aantal mooie vakantiefoto’s liggen die zeker het uitprinten of vergroten waard zijn? Print ze uit en stop ze in wissellijsten.

Zomerbloeiers voor de deur

April en mei is de tijd voor de aanschaf van de zomerbloeiers. Koop een aantal vrolijke zomerbloeiers en zet deze in potten voor de deur en op uw terras of uw balkon. Hiermee nodigt u de zomer uit om uw huis in te komen. Ook als het weer even niet mee wil werken, wordt u door deze bloemen weer herinnerd aan de zomer.. Laat u niet weerhouden om zo nu en dan ook de geur van deze bloemen op te snuiven.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en trucs om de zomer alvast in huis te halen. Heeft u er nog 1 die zeker niet in de lijst had mogen ontbreken? Deel deze dan hieronder met ons!