fbpx

“Doet zo zeer” van Heleen van Rooyen op TV

Weet u dat de film “doet zo zeer” van Heleen van Rooyen op donderdag 21 december op televisie wordt uitgezonden? De film is te zien op SBS 6 en begint om 20.30 uur. Een prachtige film gemaakt samen met haar moeder over dementie.

Een deel van de opname is gemaakt in de mantelzorgwoning die Heleen enige tijd voor haar moeder in haar tuin heeft geplaatst.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een compleet zelfstandige (verplaatsbare) woning die bij een bestaande woning in de tuin kan worden gezet. Deze woning stelt u in staat om, met behulp van uw kinderen of andere mantelzorgers, zelfstandig in de eigen sociale omgeving te kunnen blijven wonen. Het is een woning net als alle andere, met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Toch beschikt een mantelzorgwoning over bijzondere eigenschappen;

  • de mantelzorgwoning is geschikt om zorg te kunnen ontvangen
  • de woning is rolstoeltoegankelijk
  • de mantelzorgwoning bevat alle luxe maar ook handige voorzieningen die naar wens kunnen worden ingebouwd
  • een mantelzorgwoning stelt bewoners in staat zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven en de regie in eigen hand te houden.

Wilt u meer informatie over een mantelzorgwoning of weten wat een mantelzorgwoning in uw geval voor u of uw naasten kan betekenen? Neem dan contact met mij op door naar de Contactpagina te gaan. Ik adviseer en begeleid u graag.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.