fbpx

Diensten TOP onroerend goed beschikbaar via Vivera Mantelzorgpas Zwijndrecht

Vivera Mantelzorgpas

Bent u mantelzorger van iemand woonachtig in Zwijndrecht (inclusief Heerjansdam)? Dan kunt u via de Vivera Mantelzorgpas gebruik maken van verschillende diensten van TOP onroerend goed.

Voor wie is de Vivera Mantelzorgpas?

De Vivera mantelzorgpas is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand woonachtig in Zwijndrecht. Het is daarom niet noodzakelijk om als mantelzorger ook in Zwijndrecht te wonen om in aanmerking te komen voor de mantelzorgpas. De richtlijn is minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan een familielid, vriend of iemand anders in de directe omgeving.

De Vivera mantelzorgpas is online aan te vragen via www.mantelzorgzwijndrecht.nl. Binnen 5 werkdagen ontvangt de mantelzorger de pas thuis gestuurd. Na het ontvangen van de Vivera mantelzorgpas kan deze meteen worden geactiveerd. Het aanbod is te vinden op www.mantelzorgzwijndrecht.nl. Voor vragen kunnen mantelzorgers terecht bij de mantelzorgconsulenten van het Vivera wijkteam. Neem contact op via 078 – 770 87 87 en vraag naar de mantelzorgconsulent of stuur een mail naar vivera@zwijndrecht.nl.

Wat kunt u allemaal doen met de Vivera Mantelzorgpas?

De Vivera mantelzorgpas heeft een waarde van 150 euro waarbij gekozen kan worden uit het dienstenaanbod van de aangeslo­ten 14 organisaties. Het tegoed is geldig tot 1 mei 2018, ongeacht het moment waarop u de pas aanvraagt. Het aanbod voor de pas is erg breed, denk bijvoorbeeld aan extra hulp in en rondom het huis, maar een ook uitje voor ontspanning.

Diensten Vivera mantelzorgpas

Advies – Er zijn verschillende diensten die ondersteuning en advies bieden om zorg en huis beter te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan letterlijke ondersteuning van OptiOrganize ZorgMies, TOP onroerend goed. Daarnaast is er hulp voor mantelzorgers die mentaal zorg dragen. U kunt ook klusjes voor binnen of buiten, verhuizen of tuinonderhoud uitbesteden. U kunt hierbij kiezen uit organisaties als Aafje, ZorgMies, OptiOrganize en TOP onroerend goed.

Acties – Bij de diensten onder persoonlijke verzorging kunt u denken aan een manicure, pedicure, voetre­flex, kapper of masseur. Deze diensten worden aangebo­den door onder andere Aafje. Ook de abonnementen bij de Bibliotheek AanZet zijn hier te vinden.

(Uit)eten & Samen uit – Verder zijn er verschillende mogelijkheden, om zelf, samen of diegene voor wie u zorgt op stap te gaan en sociale contacten te onderhouden. Denk aan bijvoorbeeld uitstapjes van Stichting Vier het Leven, Swinhove, Aafje of ZorgMies waar ook gezorgd wordt voor eventuele begeleiding. Een avond verzorgd worden kan ook door naar één van de brasserieën van Swinhove te gaan of een maaltijd aan huis te laten bezorgen.

Wonen – Het kan het zijn dat de woning met verloop van tijd aanpassingen nodig heeft. In de categorie Wonen is er ondersteuning op dit gebied van TOP onroerend goed en OptiOrganize. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een woonscan of advies voor een (mantel)zorg-kamer.

Administratie – Ook kan de zorg voor een ander ook extra administratie oplevert, dit vaak bovenop uw eigen admi­nistratie. Wanneer het u een beetje teveel wordt zijn er organisaties als OptiOrganize, ZorgMies en Aafje die u weer op weg kunnen helpen.

Weten welke diensten TOP onroerend goed aanbiedt? ga dan naar http://www.mantelzorgzwijndrecht.nl/diensten/wonen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.