fbpx

Alleen en thuis zitten tijdens de Coronacrisis?

15 Tips om jezelf thuis bezig te houden:

 1. Bel minimaal 1 keer per dag met iemand uit de familie of kennissenkring, zodat je zowel je eigen verhaal kwijt kan als ook degene aan de andere zijde van de telefoon zijn of haar verhaal kan vertellen. Daarnaast kan je met elkaar tips uitwisselen over het doorbrengen van je tijd in huis.
 2. Heeft u de beschikking over internet en een computer/smartfoon of tablet, gebruik deze voor social media, beeldbellen etc. om zo contact te onderhouden met je familie en/of kennissen.
 3. Online worden veel cursussen aangeboden. Volg er 1 of leer meer over internet of zoek een leuke online hobby.
 4. Speel een spelletje. Dit kan je voor jezelf doen op de tablet of telefoon, maar er zijn ook online spelletjes die je samen of tegen anderen kunt spelen. Ben je nu niet zo handig met internet of heb je geen tablet of smartphone, wees dan creatief en speel een spelletje via de telefoon. Leg beide het zelfde spel naast de telefoon en geef aan elkaar door hoeveel ogen je bijvoorbeeld gegooid hebt. Natuurlijk kan het spelen van een spelletje op deze manier alleen als bede partijen eerlijk spelen.
 5. Maak een kruiswoordpuzzel of een legpuzzel.
 6. Schrijf een brief of een kaartje. Dit is natuurlijk een ouderwetse manier van communiceren, maar wordt door velen nog steeds erg op prijs gesteld. Zeker als je hele dagen in huis zit is het toch erg leuk om onverwachts iets in de brievenbus te vinden.
 7. Ruim je huis op. Orden kasten, zoek spullen uit welke weg kunnen en welke je juist wilt houden.
 8. Blijf in beweging. Heb je een trap? Ga deze dan wat vaker op en/of af. Beweeg via de televisie, Youtube of 1 van de vele andere online aangeboden bewegingsoefeningen.
 9. Zoek uw foto’s in, maak een album fysiek of juist foto’s die op de PC staan.
 10. Lees een boek of luister naar een luisterboek.
 11. Weet u dat u online ook vaak een museum kunt bezoeken? Veel musea hebben ofwel een podcast op hun website staan of wel een deel van hun collectie. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje op de website van het Rijksmuseum te Amsterdam.
 12. Het is momenteel ook mogelijk om vrijwilligerswerk online te doen. Kijk eens op de website eentegeneenzaamheid.nl of daar iets voor u bij zit.
 13. Heeft u achterstallige klussen of onderhoud in huis die u zelf kunt en wilt uitvoeren? Nu is de tijd om deze uit te voeren. Bestel online de materialen hiervoor zodat u niet de deur uit hoeft. Lukt dit niet? Laat dit dan door een jonger familielid voor en op uw naam bestellen zodat de spullen bij u worden afgeleverd.
 14. Heeft u een tuin? Ga hier lekker in werken of zet bij mooi weer een stoel buiten en geniet van de zon. U doet zo gelijk extra vitamine D op.
 15. Verwen jezelf. Ga eens uitgebreid in bad, onder de douche of maak er een beautyuurtje van.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.