fbpx

10 TIPS VOOR OPEN HUIS, BOUWPLAATS OF MODELWONING – DEEL 2

Open huis

TOP Onroerend Goed heeft de afgelopen periode elke dag op facebook,10 werkdagen lang, een tip voor het organiseren van een open huis, bouwplaats of modelwoning in deze feestmaand. Heeft u de laatste 5 tips gemist? Lees deze dan hier nog eens na. Ook de eerste 5 tips staan nog op facebook gepubliceerd. Like de facebookpagina https://www.facebook.com/TOPonroerendgoed en ontvang regelmatig updates en informatie over nieuwbouw en ouderenhuisvesting.

Juist in de periode rond kerstmis is het tijd om een evenement te organiseren rondom uw te koop staande woning(en). Veel mensen hebben net een aantal dagen in hun woning doorgebracht en zijn zich meer bewust van hun wens te gaan verhuizen.Misschien wel naar uw woning?

Bovendien is het de tijd dat veel mensen vrije dagen hebben opgenomen, zodat zij alle tijd hebben om zich te oriënteren op een nieuwe woning. Volg de 10 tips en u bent helemaal klaar voor uw evenement.

 

TIP 6 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

VERSIEREN IN STIJL

Tip 6

Deze week gaan we in op de inrichting van de (model)woning in deze feestelijke periode.

Kerstversiering in en om de woning, maar ook van het verkoopcentrum is natuurlijk prima in deze feestelijke tijd. Belangrijk is wel dat u er geen kermis van maakt. Hier of daar een kerstaccent is prima en brengt meer sfeer dan de woning vol zetten met “kerstprulletjes”. Zorg dat er, indien de woning is ingericht geen grote kerstboom in de woonkamer wordt geplaatst, maar een mooi kerststuk passend op de eet-/of salontafel. Of misschien een mooie krans aan de voordeur. Een kerstboom in de woonkamer, neemt veel plaats in beslag en doet de woonkamer alleen maar kleiner lijken. Maak bij de versiering van de krans of het kerststukje gebruik van natuurlijke en witte kleuren. Dit zorgt voor een rustige sfeer.

Indien u van plan bent kerstversiering aan te brengen, is het aan te raden om foto’s te maken voordat de versiering in de woning is aangebracht. Het is tenslotte handig om de gemaakte foto’s de gehele wintertijd te kunnen gebruiken voor uw website en social media en niet alleen in de decembermaand. In januari zijn mensen de kerstspullen zat en dan zou u zitten met foto’s waarop deze versiering nog te zien is. Kijk of het mogelijk is om de foto’s zo veel mogelijk met zonnig weer en midden op de dag te maken. Uit onderzoek op Funda blijkt dat de kleuren blauw en groen mede bepalend zijn of mensen op de woning doorklikken.

Hoe gaat u om met versiering van uw (model)woning?

Deel u tips onder “TIP 6 VERSIEREN IN STIJL”.

 

TIP 7 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

LICHT

Tip 7

Licht is een belangrijke sfeerbepaler.

Zorg in de winterperiode voor voldoende lichtinval  in de (model)woning.

Zorg dat, als er gordijnen, vitrage of jaloezieën aanwezig zijn, deze tijdens het open huis geopend zijn. Natuurlijk zorgt u voor schoon uitziende ramen, zodat het balkon of de tuin ook goed zichtbaar zijn.

Is het een donkere, druilerige dag? Maak dan tevens gebruik van sfeerverlichting in de woning. Zet op veilige plaatsen hier en daar een kaars en/of waxinelichtjes neer en steek deze aan. Zorg dat er niet alleen een “peertje” aan het plafond hangt, maar voorzie deze van  een simpele, maar sfeerbepalend armatuur. Ook als het een modelwoning betreft waarbij alleen de woonkamer tijdelijk is ingericht, is het belangrijk om in de overige ruimtes voldoende licht te hebben. Denk dan aan het aanbrengen van een lamp met armatuur in de badkamer en in het toilet, maar vergeet ook de zolderruimte (indien aanwezig) niet.

Mocht er een keukenblok in de woning aanwezig zijn voorzien van verlichting onder de kastjes, zorg er dan voor dat ook deze verlichting kan branden.

Is de woning nog niet gereed en houdt u een open bouwplaats? Zorg dan voor voldoende bouwlicht in en om de openstaande woningen en loop de verlichting in uw verkoopcentrum na. Is er voldoende licht om de maquette goed te bekijken? Zijn de tekeningen en artist impressies goed uitgelicht? Doet al de verlichting het in het verkoopcentrum? Het staat nogal slordig als enkele lampen  niet kunnen  branden. Zorg ook hier voor een prettige en rustige sfeer. Uw project moet  tenslotte de aandacht trekken.

 

TIP 8 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

WARMTE

Tip 8In deze koude wintermaanden komen klanten vaak al koud en verkleumd aan bij uw (model)woning en/of verkoopcentrum. Zorg dat er in de woning en het verkoopcentrum verwarming aanwezig is die werkt en zet deze tijdig voordat het evenement begint wat graadjes hoger, zodat de ruimte bij aanvang lekker is opgewarmd..

Zet bij een open bouwplaats in de woning(en) wat bouwkachels neer of zorg voor een tent  waar mensen zich na bezichtiging kunnen melden voor meer informatie en voorzie deze van voldoende terrasverwarmers .

Dit is niet alleen prettig voor uw potentiële klanten. Ook voor uw personeel die tijdens het evenement aanwezig is, is het veel prettiger werken.

Houdt u een evenement in een bepaalde winterse stijl? Kijk dan ook eens of hier een warme drank bij past. Zorg bijvoorbeeld naast dat u over voldoende koffie en thee kunt beschikken bijvoorbeeld aan het schenken van glühwijn of serveer kopjes erwtensoep of dergelijke bij uw evenement.

Hoe regelt u de warmte bij uw evenement?

Deel u tips onder “TIP 8 WARMTE”.

 

TIP 9 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

FEESTELIJKE TOUCHE

Tip 9

Heeft u alle voorgaande tips in acht genomen, dan is het ook van belang om tijdens het evenement een feestelijke sfeer te hebben. Juist als het evenement tussen kerst en oud & nieuw plaatsvindt zijn klanten nog in een feestelijke stemming. Zorg er voor dat ook uw verkoper(s) en personeel die deze dag aan het werk zijn er van doordrongen zijn dat het evenement feestelijk moet zijn. Een wat aangepaste outfit naar het evenement en een vrolijke gezicht doet wonderen.

Zorg dat uw verkoper(s) en  personeel deze dag met plezier aan het werk gaan en wees zelf ook bereid tijdens het evenement aanwezig te zijn.

Ook kunt u er voor zorgen dat er op de achtergrond sfeervolle muziek aanwezig is die bij het evenement past. MAAR  LET OP! Deze muziek moet echt als achtergrond dienen. Staat de muziek te hard dan kunt u niet meer praten met uw potentiële klanten en zullen de geïnteresseerden al snel verdwijnen. Beter geen muziek dan te harde muziek!

Bij een feestje hoort natuurlijk ook iets lekkers en/of een cadeautje. Schenkt u koffie en/of thee, dan kunt u daar bijvoorbeeld een lekkere oliebol of appelflap bij serveren. Ook feestelijke chocolaatjes of kleine hapjes doen het altijd goed. Zeker omdat een dergelijk evenement vaak rond het middaguur zal plaatsvinden.

Naast de informatie over de woning(en), is het ook altijd leuk om na afloop een bedankje voor het bezoek mee te mogen nemen. Denk dan aan bijvoorbeeld een zakje lekkers met daarin een flyer van uw project of visitekaartje van de verkoper, een klein flesje wijn met een eigen etiket voorzien van het project en telefoonnummer van de verkoper, een mooie kaars met een kaartje er aan etc.

Hoe zorgt u voor een feestelijke touche aan uw evenement?

Deel uw reactie onder “TIP 9 FEESTELIJKE TOUCHE”.

 

TIP 10 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

VOOR, TIJDENS  en NA HET EVENEMENT

tip 10

Vandaag is al weer de dag aangebroken om u een laatste tip te geven. Ik hoop dat u iets met de voorgaande tips heeft gedaan. Ik ben daar erg benieuwd naar. Misschien wilt u onder deze laatste tip met ons delen wat u aan mijn voorgaande tips heeft gehad. Ook aanvullende tips zijn natuurlijk altijd goed om te delen. Tenslotte kan je niet alles in 10 tips verwerken.

Vandaag zijn het eigenlijk meerdere tips in 1.

Allereerst nog een tip voordat het evenement plaatsvindt.

Loop alle voorgaande tips nog even door. Bent u niets vergeten? Zijn alle materialen op orde? Zijn alle flyers, folders, prijslijsten etc. op voorraad en op tijd binnen? Kijk voor het evenement nog even na of de routebordjes er nog staan. Het zal niet voor het eerst zijn dat kwajongens of meisjes een bord “geleend” hebben, waardoor uw klanten de weg niet kunnen vinden .

Alles gecheckt en geregeld?

Dan kan de dag beginnen. Zorg dat u op de dag zelf van iedere bezoeker bij binnenkomst of juist bij vertrek (bijvoorbeeld als u hen een presentje meegeeft) de N.A.W. gegevens met e-mail adres en telefoonnummer noteert. Vraag tijdens het gesprek ook even na hoe de bezoeker wist dat u vandaag open huis, modelwoning, bouwplaats hield. U weet dan gelijk via welk kanaal u de meeste geïnteresseerden kunt bereiken.

Maak tijdens het evenement wat foto’s en maak er een persbericht en/of een bericht voor in de nieuwsbrief bij. Natuurlijk deelt u dit bericht ook via social media.

Begin 2015 neemt u de lijst met bezoekers nog eens door. Bel alle bezoekers die zelf niet meer hebben gereageerd na en nodig hen uit voor een persoonlijk gesprek met uw verkoper!

Ik wens u heel veel succes bij uw verkoopevenement! Als u een evenement heeft georganiseerd in deze periode en gebruik heeft gemaakt van mijn 10 tips, zou ik het leuk vinden als u een berichtje hierover op mijn facebook pagina achter laat.

Heeft u vragen of zoekt u (verkoop)ondersteuning? Kijk dan eens op de website www.top-og.nl  om te zien wat ik voor uw bedrijf kan betekenen.

PRETTIGE FEESTDAGEN!

kerstkaart