fbpx

10 TIPS VOOR OPEN HUIS, BOUWPLAATS en MODELWONING – DEEL 1

Open huisTOP Onroerend Goed geeft elke dag op facebook,10 werkdagen lang, een tip voor het organiseren van een open huis, bouwplaats of modelwoning in deze feestmaand. Heeft u de eerst 5 tips gemist? Lees deze dan hier nog eens na. Wilt u de komende 5 tips dagelijks ontvangen, zodat u alles op tijd geregeld heeft voor de komende periode? Like dan de facebookpagina  https://www.facebook.com/TOPonroerendgoed en ontvang de komende week de laatste tips.

Juist in de periode rond kerstmis is het tijd om een evenement te organiseren rondom uw  te koop staande woning(en). Veel mensen hebben net een aantal dagen in hun woning doorgebracht en zijn zich meer bewust van hun wens te gaan verhuizen. Misschien wel naar uw woning?

Bovendien is het de tijd dat veel mensen vrije dagen hebben opgenomen, zodat zij alle tijd hebben om zich te oriënteren op een nieuwe woning. Volg de 10 tips en u bent helemaal klaar voor uw evenement.

TIP 1 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

PLANNING

Tip 1

Maak tijdig een planning.

Wanneer gaan we het open huis, open bouwplaats of modelwoning organiseren?

Hoe laat op de dag? Houd er rekening mee dat veel mensen het VOOR de kerst druk hebben met eindjaarsborrels, inkopen doen etc. waardoor hun hoofd niet naar het zoeken van een nieuwe woning staat. Plan daarom uw evenement dan ook NA de kerstdagen.

Ook het tijdstip van het open huis is belangrijk goed te plannen in deze donkere wintermaanden.

Houdt er rekening mee dat het na half 4 al behoorlijk begint te schemeren, zeker op een wat mistige, bewolkte of druilerige dag. Ook hebben geïnteresseerden op hun vrije dag geen zin om vroeg uit hun bed te komen om een woning te bezichtigen. Plan bij voorkeur 2 uur in de periode tussen 11 en 15 uur om open te zijn.

Als de datum en het tijdstip van uw open huis gepland staan kunt u uw marketingactiviteiten rond dit evenement gaan plannen. Denk er aan tijdig te starten met de promotie van uw evenement.

LAAT UW PLANNING VANDAAG NOG INGAAN!

 

TIP 2 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

MARKETINGACTIVITEITEN

tip 2

De datum van uw open huis, open bouwplaats of open modelwoning  vastgelegd?

Start dan vandaag nog met de promotie van uw evenement.

De komende weekenden worden er in tal van plaatsen winterevenementen georganiseerd. Is hier nog een mogelijkheid om bij aan te sluiten? Neem contact op met de organisatoren en kijk welke mogelijkheden hier nog zijn voor de promotie van uw evenement. Doet u al mee met een dergelijk evenement? Kijk dan of u deze tevens kunt inzetten voor de promotie van uw woning(en).

Wilt u voor de feestdagen flyeren? Let wel op dat u voor  flyeren veelal een vergunning nodig heeft. Neem hiervoor vandaag nog contact op met de betreffende gemeente. Het inzetten van studenten voor het flyeren is vaak een betaalbare oplossing. Heeft u eengezinswoning(en) in de verkoop? Denk dan ook eens over bijvoorbeeld flyeren als  Kerstman rondom de vele schaatsbanen die er in en voor de kerstvakantie zijn.

Pas de website, social media, nieuwsbrieven, flyers,  advertenties etc. vandaag nog aan! Zorg dat op al uw uitingen naar buiten toe het evenement met datum en tijdstip duidelijk wordt gecommuniceerd. Vergeet niet aan te geven WAAR het evenement plaatsvind. Heel vaak zien we in deze uitingen dat er vergeten wordt om het adres en/of de woonplaats te communiceren. Zeker bij nieuwbouwprojecten wordt vaak de naam van het project genoemd zonder dat duidelijk is waar dit project gelegen is. Let hierop! Als u nu toch bezig bent met aanpassen van de promotie, kijk dan ook eens naar de foto’s , header etc. van het communicatiemiddel. Pas deze aan het evenement aan, bijvoorbeeld door een winterfoto, kerst of feestelijke uitingen te gebruiken. Zorg voor eenheid in alle media uitingen!

Veel succes!

Heeft u de facebookpagina of andere uitingen aangepast? Heeft u een leuke actie bedacht? Deel deze dan met ons allen onder de tip van vandaag “ TIP 2 –  MARKETINGACTIVITEITEN”.

 

TIP 3 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

BEREIKBAARHEID

tip 3

In de tip van gisteren gaven wij al aan dat er vaak vergeten wordt om het adres en de plaats van het evenement duidelijk te communiceren. Zeker voor geïnteresseerden van buitenaf is het belangrijk dit goed te uiten. Betreft het een open bouwplaats of een modelwoning waarvan het nieuwbouwproject nog niet is opgeleverd? Dan is de straatnaam vaak nog niet bekend. Hoe geeft u dan aan waar de geïnteresseerden uw verkoopcentrum of modelwoning kunnen vinden? Zet in al uw uitingen duidelijk neer waar de locatie is. Bijvoorbeeld “het project is gelegen nabij de …..straat te ….. ”.

Houd er rekening mee dat mensen veelal met een navigatie in de auto op zoek gaan naar de locatie.

Vanaf deze straat kunt u door middel van bewegwijzering de geïnteresseerden naar uw modelwoning of verkoopcentrum verwijzen. Kijk regelmatig of de borden nog aanwezig zijn. Niets is vervelender dan geïnteresseerd te zijn en de locatie niet te kunnen vinden, waardoor de geïnteresseerden onverrichte zaken huiswaarts keren. Deze potentiële klanten bent u dan kwijt.

Hoe regelt u de bereikbaarheid van uw (model)woning of verkoopcentrum?

Deel uw tips onder “TIP 3 – BEREIKBAARHEID”.

 

TIP 4 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

EEN GOEDE TOEGANG TOT DE WONING

tip 4

Gisteren hebben wij het gehad over het vinden van de locatie. Vandaag wil ik u wijzen op het belang van de bereikbaarheid op de locatie zelf.

Vergeet niet dat de buitenkant van de (model)woning als visitekaartje dient.

Heeft het gesneeuwd of is het glad? Zorg dat het toegangspad naar  de woning en/of het verkoopcentrum sneeuwvrij en gestrooid is.

Is er nog geen straatwerk aanwezig? Zorg dan voor een goede bereikbaarheid van het verkoopcentrum en de openstaande (model)woningen door het aanbrengen van toegangsplaten. Zeker als het regenachtig weer is kan het op een bouwplaats behoorlijk modderig zijn.

Als bouwer of projectontwikkelaar heeft u misschien standaard werklaarzen in de auto liggen, maar uw klanten niet!

HOUD HIER REKENING MEE!

Is het op een bouwplaats meteen duidelijk welke van de woningen de modelwoning is? Kunnen geïnteresseerden vanaf het verkoopcentrum een woning bezichtigen? Geef dan duidelijk aan welke woning voor uw  bezoekers te bekijken valt. Zorg voor een nette en opgeruimde bouwplaats en een opgeruimde en toegankelijke woning.

DE KIJKER MOET ZICH WELKOM VOELEN!

Hoe u met de aankleding buiten om kunt gaan treft u in de tip van morgen aan.

 

TIP 5 – TIPS VOOR OPEN HUIS, OPEN BOUWPLAATS en MODELWONING

BUITEN AANKLEDING

tip 5

Tuinen, terrassen, toegangspaden en bouwplaatsen zien er in de winterperiode meestal niet fraai uit. Zeker op een druilerige dag kan een woning hierdoor troosteloos overkomen. Plaats rond kerst bijvoorbeeld 2 kleine boompjes met verlichting bij de voordeur. Plaats in de tuin bijvoorbeeld een paar vuurkorven en zorg dat deze tijdens de bezichtiging aan staan. Ook een terras kan gezellig gemaakt worden door hier een tafel en een bankje of 2 stoelen te plaatsen aangekleed met spreien, dikke kussens, plaids, kaarsen etc. Houd dit alles zoveel mogelijk in natuurlijke kleuren.

Wilt u na de feestdagen in de wintermaanden nog vaker een open huis of bouwplaats organiseren? Dan is het slim om voor de aankleding een “winterse” stijl te kiezen. Dan bent u voor de rest van de winter ook voorzien.

Hoe gaat u de buitenzijde van de (model)woning en/of het verkoopcentrum in sfeer brengen?

Deel u tips onder “TIP 5 BUITEN AANKLEDING”.